Ervaring

Mr. Jaap Penders is oprichter en eigenaar van Penders Advocatuur. Jaap studeerde af in het Nederlands recht, met als specialisatie effectenrecht. In het jaar 2000 startte hij als advocaat bij advocatenkantoor Stibbe te Amsterdam. Bij de sectie Corporate Finance hield hij zich bezig met overnames, due diligence onderzoeken en onderhandelen. Bij Corporate Litigation procedeerde hij over commerciële geschillen tussen bedrijven. Bijvoorbeeld over het niet nakomen van verplichtingen uit koopovereenkomsten, beëindiging van overeenkomsten en overnames.

 

Van het jaar 2003 tot en met 2012 was Jaap werkzaam bij Greenberg Traurig, een Amerikaans advocatenkantoor te Amsterdam. De eerste jaren bij de sectie Corporate Litigation en daarna bij de sectie bank- en effectenrecht. Dit betrof procedures over beleggen en de bancaire zorgplicht tegenover consumenten en ondernemingsrechtelijke geschillen tussen bedrijven, aandeelhouders en het bestuur. In 2007 heeft Jaap de specialisatie opleiding Grotius Effectenrecht met succes afgerond.

 

In april 2012 is Jaap als partner toegetreden tot 2BW Advocaten te Nijmegen. Daarbij hield hij zich bezig met financieel rechtelijke en ondernemingsrechtelijke adviezen, geschillen en procedures op het gebied van beleggen, kredieten en obligatie leningen.

 

In september 2015 is hij Penders Advocatuur gestart. Met zijn kennis, ervaring, betrokkenheid en vasthoudendheid is uw zaak bij Penders Advocatuur in goede handen. Jaap is lid van de Vereniging Corporate Litigation en de Vereniging Financieel recht en geassocieerd lid van de Vereniging voor Financieringsondernemingen in Nederland (‘VFN’). Jaap schrijft maandelijks een column over beleggen en recht voor de website Beurseffecten.

Voor het behartigen van uw zaak zijn kennis en ervaring van uitermate belang. Kennis van deze regels en interpretatie van regelgeving is als eerste van belang voor een goed advies en de inschatting van uw kansen in een juridische procedure. Vervolgens worden de regels toegepast op de feiten van uw zaak en geef ik, op basis van mijn 14 jaar ervaring als advocaat een inschatting wat dit voor u betekent. Tot slot wordt een strategie bedacht om met de tegenpartij te schikken, zodat de kwestie mogelijk snel en zonder verdere kosten en tijdbesteding kan worden opgelost. Soms zijn de financiële belangen te groot en is het vlijmscherp uitvoeren van een processtrategie noodzakelijk.